Zamieszczone przez dragon2010
Zmienił mi się kolor... O2 po malutkim modzie :)
Zwiń
X
-
Zmienił mi się kolor... O2 po malutkim modzie
Witam wszystkich.
Wreszcie znalazłem chwilkę czasu więc zrobię małą pochwalankę i pokażę Wam jak wyszła przeróbka w mojej poczciwej O2
Serdecznie dziękuję z tego miejsca wszystkim tym, którzy znaleźli chwilkę czasu i odpisali na moje PW. Szczególnie dziękuję koledze "lilo" za pomoc techniczną Dodam, ze jestem niemal totalnym laikiem w temacie, a mimo to jakoś się udało
Wielkie dzieki dla Neck99 za kabelek i dobre słowo - temat na oddzielny wątek, a nie chce smiecic na forum wiec pisze tu - Neck, dziekuję serdecznie za zabaweczke ))
Piotrek_os, Piotrek_gdy - dzieki za info.
A teraz do rzeczy... Kilka fotek z wnetrza - uprzedzam pytania czy abym nie pomylił stron jak składałem wszystko do kupy - Nie, nie pomyliłem - ta strona po ktorej jest kierownica jest właściwa ))
Konstruktywna krytyka mile widzianaZmienic kolorek wcale nie jest takie trudne wystarczy chciec
-
-
Hehe Licznik wyskalowany w km/h i tak zostnie. W IRE uzywają km/h ale "kilka" km dalej bo juz za Cavan za granica z NI (North Ireland) znaki okreslaja speed limit w milach i szczerze mowiac wyglada to "dziwnie" ))
Moja kobieta powiedziala, ze zaimponuje jej jak bede mial podswietlenie deski rozdzielczej w kolorze pink obawiam sie jednak, ze nie bede nawet rozwazal takiej mozliwosci )))
Pozdro 600
RafalZmienic kolorek wcale nie jest takie trudne wystarczy chciec
Komentarz
-
-
Moja kobieta powiedziala, ze zaimponuje jej jak bede mial podswietlenie deski rozdzielczej w kolorze pink
trzeba było machnąć multicolor i zmieniać kolorki przyciskiem. Wtedy byś miał dopiero wybór nie tylko w kobietachAlfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeMoja kobieta powiedziala, ze zaimponuje jej jak bede mial podswietlenie deski rozdzielczej w kolorze pink
trzeba było machnąć multicolor i zmieniać kolorki przyciskiem. Wtedy byś miał dopiero wybór nie tylko w kobietachZmienic kolorek wcale nie jest takie trudne wystarczy chciec
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Questtrzeba było machnąć multicolor i zmieniać kolorki przyciskiem. Wtedy byś miał dopiero wybór nie tylko w kobietach
W powyższym opcjach zmieniasz po prostu diody LED na inny kolor ( powiedzmy, że jest to opcja P&P ) więc sprawa jest prosta. Przy LED-ach RGB potrzebujesz trzy napięcia sterujące ( po jednym dla każdego koloru ) a to oznacza masakryczną rzeźbę, bo musisz doprowadzić do każdej diody dodatkowe 2 przewody. Barwę regulujesz wtedy np. 3 potencjometrami, co pozwala na ustawienie dowolnego koloru i jego odcienia.
Trochę "czystszym" rozwiązaniem było by dorobienie do każdego podświetlanego miejsca ( np. radia, klimy itd ) odpowiedniego sterownika na uP, który zamieniałby sygnał z ori potencjometru sterującego oświetleniem na odpowiednie wysterowanie diód RGB co dawało by płynną zmianę koloru świecenia ( nie trzeba by rzeźbić w całej instalacji auta a jedynie wewnątrz poszczególnych elementów ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz